Historie kapely

04.09.2013 20:43

Kapela byla založena na přelomu roku 2011/12, kdy jsme hráli koledy důchodcům na charitě,

zakládající členové kapely byli:

Swišťák (tehdy ještě kytara) s Jirkou (kytara) a Soňou (taky kytara) kteří začali hrát na kytary u Jirky v pokojíku,

po čase zjistili, že pouze tři kytary jsou úplně na nic. Na klávesy měla přijít hrát Jana Tvarůžková (v té době ještě Matoušková), která však dřív než stihla přijít na první zkoušku, zjistila, že je těhotná, takže za klávesy sedá mladičká, ale nadaná Lenka Kořínková.

Swišťák se v té době díky Lukášovi Vojtěchovi a kapele Destilát dostal čirou náhodou k baskytaře na kterou neuměl zahrát vůbec nic a tak na něj zbyla, stal se taky kapelníkem (protože jinej debil, kterej by všechno zařizoval se nenašel).

Takže první oficiální zkouška byla bez bicích (protože jsme si mysleli, že to všechno udělají klávesy) se odehrává u Swišťáka v dílně. Po pár zkouškách se ale zjistilo, že ty bicí tam asi být prostě musí. Čirou náhodou jeden začínají bubeník byl v Meziboří. Takže do kapely přichází mladej a talentovanej bubeník Vlasta Hatlák, kterej umí stěží jeden rytmus…..

Kapelu zanedlouho a ze zvědavosti navštěvuje Lukáš Vojtěch, kterýmu se u nás líbí a tak zůstává ve funkci zpěváka a občasného hráče na basu. Lukáš sice po několika zkouškách a prvních dvou akcích odchází, ale díky němu se kapela dostala na úplně jinou úroveň (díky Lukyne).

Svoje první vystoupení kapela odehrála 2.6.2012 v Moraveckých Janovicích, kde nás nechali Pikardi zahrát asi 10 písniček.. (víc jsme jich neuměli). Kvůli této akci se musel rychle vymyslet název. Po asi půl hodině dohadování vznikl SCREAM, později pak SCREAM Rock.

Taky u nás bylo průběžně několik zpěváků: Mirek Scholle, Petr Nečas a Vlasta Ješina… než jsme nakonec přibrali do našich řad vystresovanou, ale nadanou mladou zpěvačku Anetu Požárovou (Anet). Anet k nám přišla 24.července 2012.

V Listopadu 2012 odchází z časových důvodů Soňa, po neúspěšných pokusech s Vojtou Dudkem a Zdeňkem Minaříkem přichází do kapely 21.2. 2013 Zdeněk Uchytil (pan Zdeněk).

Za mixem pak usedá Vladimír Kořínek (Mirďa), kterej je ladič pijan (no spíš pijan než ladič) a bejvalej zvukař od Accortů Pepa Hořínek (Pepíno).